Прокрастинація

Прокрастинація або «нічогонероблення» – це дуже велика проблема сучасності. Це відкладання важливих справ на потім і в результаті, це потім ніколи не настає. Люди, які займаються прокрастинацією, відповідно, мало чого досягають у своєму житті, або в якихось її сферах, і сильно програють.

Про причин зараз говорити не будемо, їх кілька. Безперечно, з ними треба розбиратися і їх треба усувати.

Але зараз хочу поговорити про такий механізм, як воля. Є так звані «прості вольові дії». Їхня суть полягає в тому, щоб вирішив — і відразу!!! зробив. Виникла потреба – одразу зробив. Треба зробити важливий дзвінок (роботодавцю чи клієнту, наприклад) – взяв та зателефонував. Вирішив написати оголошення – сів та написав. Вирішив розмістити про себе десь інформацію – негайно зробив це. Важливо саме відразу або якнайшвидше приступити до задуманої простої дії, чим довше відкладати, тим складніше це зробити.

І ми в даному випадку говоримо про прості дії, що не вимагають дуже багато часу або інших ресурсів, які важливо просто взяти та зробити. І, якщо ви, дорогі прокрастинатори, навчитеся, потренуєтеся і в результаті виробите звичку робити ці прості дії відразу, то і жити вам стане набагато простіше, і ви будете досягати більшого. А крім того, ви сміливіше бедете підходити до так званих «складних вольових дій», які вже вимагають і плану, і мотивації, і мобілізації ресурсів. Але для початку пропоную розібратися з простими.

Чекаю на свої консультації!